Higijena

Kod odabira tattoo studija ovo bi trebalo svima biti najvažnije pitanje jer o savjesnosti majstora i tehnologiji sterilizacije doslovno ovisi da li će i nakon tetoviranja biti očuvano vaše zdravlje…

Sistemi sterilizacije opreme

Autoclave sistemi

Autoclave sistem je sistem steriliziranja pomoću vruće pare pod određenim tlakom koji u relativno kratkom roku sterilizira radnu opremu. Ako se savjesno i stručno koristi, ovo je dobar način steriliziranja.

Suhi sterilizacijski sistemi

Suhi sterilizacijski sistemi su isto kao i autoclave sistemi u grupi sterilizacije koja pomoću visoke temperature sterilizira radnu opremu, samo što se u slučaju suhe sterilizacije koristi jedino visoka temperatura bez pare i zbog toga proces steriliziranja puno duže traje od autoclave sistema. Ovaj tip sterilizatora obično diže temperaturu do 200 ̊ C višesatne sterilizacije. Ovo je također dobar način sterilizacije, pod uvjetom da se savjesno i stručno koristi.

Kompletno jednokratna oprema

U NAŠIM SALONIMA se koristi ovaj najsigurniji način i time smo mušterijama osigurali potpunu sigurnost i dokaz je da smo mi salon u koji nerijetko roditelji po preporukama dovode svoju djecu jer se KOMPLETNA oprema nakon obavljenog posla baca u određene kontejnere nakon čega ih odnose firme koje su zadužene za zbrinjavanje opasnog otpada. Sterilni plastični držači igala su jedan od primjera jednokratne opreme koja se baca nakon upotrebe te sprečava bilo kakav kontakt između dvije osobe.

Pored plastičnih jednokratnih tuba u spektar jednokratne opreme spadaju i jednokratne igle koje su upakirane u originalne omote sa datumima isteka valjanosti, potvrdom sterilnosti i načina na koji su sterilizirane. Ako je omotnica otvorena ili tvornički oštećena ne smiju se u tom slučaju koristiti i majstor mora uzeti drugu! Igle i tube su uglavnom sterilizirane E.O. plinom u tvornici koja ih proizvodi. Naš studio ih uvozi pod uvjetom da imaju EU certifikat koji podleže europskim standardima i koji imaju samo provjerene tvornice. Naš salon se bavi uvozom i prodajom igala, a s obzirom na to da igle spadaju u medicinsku opremu i provode se rigoroznije provjere pri uvozu u Republiku Hrvatsku, Tattoo studio Točka je od Agencije za lijekove dobila dozvolu za uvoz igala u zemlju. Prilikom svakog uvoza sastav i sterilnost boja za tetoviranje analizirane su od Zavoda za javno zdravstvo čime je potvrđena njihova ispravnost te neškodljivost.

Rezime…

Oprema za piercing i tetoviranje je kompletno jednokratna i sterilna. Kao uvoznici opreme, boja i nakita, imamo potrebne dozvole za uvoz i korištenje istih i obavezni smo testirati njihovu neškodljivost i sterilnost kao i kvalitetu materijala nakita. Igle se pred mušterijama prije tetoviranja ili piercinga otvaraju iz originalnog i sterilnog pakiranja. Produžeci kroz koje igla prolazi su plastični, sterilni i jednokratno se upotrebljavaju. Kod većine drugih tattoo studija naići ćete na metalne produžetke koje je potrebno sterilizirati prije ponovne upotrebe Takav način nije potpuno siguran i mi ga iz tog razloga ne koristimo. Radna površina je prije i nakon svake mušterije sterilizirana, mašinica ima zaštitnu foliju i majstori, naravno, cijelo vrijeme rade sa rukavicama. Na slici ispod imate primjer izgleda plastične jednokratne tube i jednokratne igle i naš savjet je da odaberete salon koji koristi ovu tehnologiju zbog očuvanja vašeg zdravlja.

higijena kod tetoviranja higijenske rukavice

tattoo točkaTattoo & piercing studio "Točka"

Kontakt & mapa:

mapaTattoo & piercing
studio "Točka"
Korzo 22
51000 Rijeka
Croatia

Radno Vrijeme:

pon – pet: 10.00 – 20.00 h
subota: 10.00 – 17.00 h

Telefon:

051 211-180
091 156 94 26

E-mail

rijekatattoo@gmail.com
tattoo.magazin@gmail.com

Tattoo studio Točka on social networks:

facebook logo twitter logo myspace logo

Kontakt:

Vaše ime (obavezno)

Vaš e-mail (obavezno)

Vaša poruka